Jump to content
Cover for Den heliga gravens protokoll
Isbn: 978-91-8918-050-5
Publisher: Bookea
Category:
Novels
Accessible since: June 2020

E-book

Den heliga gravens protokoll

Stefan är reseledaren som är mästare på att vara på fel plats vid fel tillfälle. En dag när han åker med sin turistgrupp till Jerusalem träffar han Linda som är svensk ambassadsekreterare. Linda ska överlämna ett dokument – Den heliga gravens protokoll – som har med Lindas arbete att göra. Dokumentet är en plan för fred i Mellanöstern som en grupp religiösa ledare upprättade 1949, men som sedan försvann. Nu har en brokig grupp med präster och ambassadörer hittat det och vill använda det som en murbräcka för fred.


Dokumentet visar sig vara politiskt sprängstoff som extrema grupper från olika håll är beredda att göra allt för att stoppa. Det leder till en jakt på Stefan och Linda genom Jerusalems gamla stad och vidare till Västbanken, Gaza och Egypten samt tillbaka till Jerusalem för dramats upplösning.


Boken är en spänningsroman som utspelar sig i historiska miljöer med den eviga konflikten mellan regionens olika grupper i fokus. Ska den heliga gravens protokoll bli den magiska formeln för att lösa konflikten? I så fall måste Stefan och Linda kryssa förbi alla de minor som väntar längs med vägen.


Författaren har själv bott i regionen och är väl insatt i dess historia och problem, vilket levandegör bokens beskrivningar och ger den trovärdighet och aktualitet.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone