Jump to content
Cover for Dödens märken
Isbn: 978-91-7893-964-0
Publisher: Modernista
Category:
Fantasy & Sci-Fi
Accessible since: November 2020
Narrator: Ove Ström
Length: 14 hours 51 minutes

Audiobook

Dödens märken

I EN GALAX STYRD AV FLÖDET HAR VARJE MÄNNISKA EN GÅVA.
#1 PÅ NEW YORK TIMES BESTSELLERLISTA


»Måste-läsning för Veronica Roth-fans!« Belinda Graham, Tidningen Kulturen

Cyra är syster till Ryzek Noavek, den brutale tyrann som regerar över Shotet-folket. Cyras flödesgåva gör att hon med en enkel beröring kan få andra människor att känna ofattbar smärta, något som hennes bror utnyttjar för att plåga sina fiender. Men Cyra är mycket mer än bara ett vapen i sin brors händer: Hon är motståndskraftig, snabbtänkt, och hon vet vad Ryzek fruktar mer än något annat.
Akos är från den fredsälskande nationen Thuvhe och har en gränslös lojalitet till sin familj. Han skyddas själv av en mycket speciell gåva, men den hjälper honom inte den dag då han och hans bror tillfångatas av Ryzeks hantlangare.
Nu kastas Akos in i Cyras värld. Till en början tycks klyftan mellan dem oöverstiglig, men snart inser de motvilligt att de är tvungna att samarbeta för att överleva. Dessutom har de en gemensam fiende...
Dödens märken är Veronica Roths nya svindlande berättelse om vänskap – och kärlek – i en galax full av överraskande gåvor.

VERONICA ROTH är den amerikanska succéförfattaren bakom Divergent, Insurgent, Allegiant och Four – en bokserie som hittills har sålt i över 40 miljoner exemplar världen över. Dödens märken [Carve the Mark] är den första boken av två i den storslagna berättelse som får sin avslutning i uppföljaren Ödets timme.

»Man fångas direkt!« Bokslukarna, SVT

»Veronica Roth har överträffat sig själv. Betyg: 5 av 5.« Tusen sidor

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone