Jump to content
Cover for En paus för sinnet
Isbn: 978-91-8960-159-8
Publisher: Bookea
Category:
Psychology
Accessible since: August 2022
Narrator: Joakim Månsson
Length: 23 minutes

Audiobook

En paus för sinnet

Meditation är olika verktyg för att vårda, stärka och observera sin inre mänskliga natur. Meditation stärker vår mentala hälsa. Under vår vardag utsätts våra sinnen för 10000 tals olika intryck och då är det lätt att bli mentalt trött. Vi människor tenderar att bo i huvudet med alla tankar lite för mycket. Med hjälp av meditation kan vi få en stunds vila från det mentala och komma ner i kroppen.

Den främsta orsaken till att vi blir mentalt trötta är att våra egna tankar mattar ut oss. Varje dag kommer det mellan 20000–65000 tusen tankar till oss i sinnet. För mycket oroliga tankar leder till känslomässigt dåligt mående. Här lär du dig att få distans till dina tankar. Du har tankar, du är inte dina tankar. Med hjälp av meditation kan vi lära oss att leva mera i nuet.

Med hjälp av de olika meditationerna i den här serien kan du få hjälp med olika delar i ditt inre liv. Koncentrations övningar för att lära sig komma ner i kroppen när det är för mycket negativ mental stress. Du får självobservations övning för att lära känna din inre sanna mänskliga natur och många fler guidade meditationer.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone