Jump to content
Cover for Dockan
Isbn: 978-91-7719-169-8
Publisher: HarperCollins Nordic
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: June 2023
Narrator: Callin Öhrvall Delmar
Length: 11 hours 32 minutes

Audiobook

Dockan

Det skulle bli en lugn fiskeresa med familjen, en chans för mor och dotter att hinna umgås. Men det blev en resa som för alltid förändrade deras liv.

Fisken uteblir och mor och dotter fångar bara en trasig docka som trasslar in sig i nätet. Efter många år i havet är dockan en skrämmande syn och moderns första instinkt är att kasta tillbaka den, men dottern vädjar om att få behålla den och hon ger med sig. Ett beslut som visar sig vara ödesdigert. Samma kväll lägger mamman upp en bild på dockan på sociala medier. Morgonen därpå är hon död och dockan försvunnen.

Flera år senare är kriminalinspektör Huldar på den plats han avskyr mest - ombord på en båt, på jakt efter mänskliga kvarlevor. Att identifiera skelettet de hittar på havsbotten visar sig vara svårare än de först trodde, och Huldar tvingas be psykologen Freyja om hjälp.

Dockan är den femte fristående delen i den hyllade serien om polisen Huldar och barnpsykologen Freyja

Yrsa Sigurdardóttir är född 1963 på Island. Hennes böcker har sålts i två miljoner exemplar och översatts till fler än 30 språk. För Arvet, första boken om Huldar och Freyja, tilldelades hon The Blood Drop, Palle Rosenkrantz-priset och nominerades till Glasnyckeln. Även efterföljande delar har nominerats till en rad utmärkelser.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone